Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB)

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk is een modern algemeen ziekenhuis met 24 specialismen, 214 bedden en bijna 1100 medewerkers. Het SKB heeft buitenpoliklinieken in Groenlo en Lichtenvoorde en Eibergen.

Klant:
Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk

Opdracht:
Het SKB heeft Bij Dageraad gevraagd een nieuw logo te ontwerpen. Het vorige logo was sterk verouderd en paste niet meer bij de identiteit van het SKB. Daarop hebben we een nieuw logo ontworpen, wat twee mensen symboliseert die elkaar ‘omarmen’, zorgen voor elkaar. De ‘koude kleuren’ rood wit en blauw uit het oude logo zijn gewijzigd in de ‘warme’ kleur paars met het contrasterende groen.

De wijziging van het logo heeft een enorme impact gehad op alle communicatie-uitingen van het SKB. Nadat we grondig geinventariseerd hadden welke communicatie-uitingen er binnen het SKB allemaal zijn, is er een planning gemaakt en op basis daarvan is de hele campagne realiseerd. Een grondige voorbereiding heeft ertoe geleid dat van de een op de andere dag de hele organisatie ‘om’ kon naar het nieuwe logo.

De campagne omvat o.a. gevelreclame en vlaggen, alle in- en externe formulieren en huisstijlelementen, informatiebrochures, ringbanden, patientenkaartjes, interne routing -bordjes-, belettering wagenpark, brochures, flyers, posters, give-aways, badges voor medewerkers, nieuwsbrief, menukaarten, advertenties etc.

Gerealiseerde projecten:

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken