#ThrowbackThursday

Er is veel veranderd in de afgelopen jaren, zo ook bij ons. De manier waarop wij werken, de techniek, de wensen en de eisen van onze klanten. Hoe leuk is het om af en toe eens een terugblik te werpen? Om eens te zien hoe het ook alweer was?

Wij gaan in 2016 iedere maand een foto uit de oude doos plaatsen in het kader van ThrowbackThursday‬. Op deze pagina is een verzameling van al onze ThrowbackThursday posts te zien.

#TBT

DECEMBER 2016

#TBT DECEMBER 2016 – Kerstkaarten

Onze allerlaatste Throwback Thursday – wij hebben met veel plezier een jaar lang iedere maand een bericht ” uit de oude doos” geplaatst. Het jaaroverzicht van al deze posts zie je op onze site! Het laatste bericht is er een volop nostalgie… een serie gedrukte kerstkaarten uit vervlogen jaren van o.a. drukkerij Braakhekke, Dollwin, PPS en Sorba uit de jaren 1995-2000. Daarnaast nog een kerstadvertentie van Te Winkel sfeerlicht uit 1992! De tijd waarin iedereen nog een gedrukte kerstkaart verzond en het goed kon zijn dat je als reclamebureau meer dan 25 kaarten moest ontwerpen voor uiteenlopende klanten, liefst natuurlijk voorzien van een eigen illustratie.

#TBT

NOVEMBER 2016

#TBT NOVEMBER 2016 – Gemeente Winterswijk

In 2008 heeft Bij Dageraad de opdracht van de gemeente Winterswijk gekregen voor het ontwikkelen van een geheel nieuw beeldmerk en huisstijl. Deze werd tijdens de nieuwjaarsreceptie in 2009 feestelijk onthuld. Maar dat was niet het enige project wat tijdens de nieuwjaarsreceptie van onze hand was. Ook werd de imagocampagne 100% Winterswijk gelanceerd, kreeg het strandbad de promokei omdat hun inspanningen landelijke aandacht opleverde en won Connected de pui promotieprijs. In het totaal 4 projecten op één avond van Bij Dageraad waarbij wij uiteenlopende uitingen -waaronder de huisstijl- hebben mogen ontwikkelen. Voor ons dus een #TBT waar wij zeker met trots op terugkijken!

#TBT

OKTOBER 2016

#TBT OKTOBER 2016 – Bril In Mode Winterswijk

Een (ludieke) advertentie geplaatst net voor het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in 2002. De insteek was; voordat je het weet, heb je de uitnodiging voor de trouwerij gemist. Zorg dus dat je op tijd je ogen laat opmeten…;-

#TBT

SEPTEMBER 2016

#TBT SEPTEMBER 2016 – Janfleur

 

Deze campagne voor Janfleur is alweer van heel wat jaren geleden…de tijd vliegt. In 2007 kregen wij de opdracht van Janfleur bloemenhandel, om de complete uitstraling te upgraden, meer beleving te creëren en Janfleur nog beter te positioneren. Hierbij hebben wij zaken aangepakt als buitenreclame, website, advertenties, verpakkingen en daarnaast ook de styling, inrichting en routing van de hal. Alles ondersteund d.m.v. een serie herkenbare imagebeelden. Ook zijn er middelen bedacht voor het creëren van meer klantenbinding. Een omvangrijk traject, wat bij ons vaak begint met brainstormen en schetsen…zie hier de eerste aanzet!

 

#TBT

AUGUSTUS 2016

#TBT AUGUSTUS 2016 – WAM&VanDurenBouw

Dit keer een terugblik op een campagne voor WAM&VanDurenBouw uit 2000. De opdracht was om de aanstaande fusie, met name het bundelen van krachten te visualiseren. De foto’s en schetsen geven goed weer hoe deze campagne langzaam vorm heeft gekregen. Leuk om te zien dat na al die jaren het logo en de huisstijl nog steeds herkenbaar zijn!

#TBT

JULI 2016

#TBT JULI 2016 – Kent u deze nog?

Een Powerbook 100 en de Powerbook 170 ……op de markt vanaf 1991. De 170 had als optie een floppy drive, een 9-inch (zwart-wit) beeldscherm en 40 MB harddisc. Prijzen waren toen voor de 100 rond de $ 2500,- en voor de 170 rond de $ 4600,-……….hoe anders is dat nu!

#TBT

JUNI 2016

#TBT JUNI 2016 – KORDEL ANTRIEBSTECHNIK

Dit keer een item uit 1999!
Voor Kordel Antriebstechnik maakten we toen een nieuwe brochurelijn waarbij (zeker voor die tijd) complexe tekeningen zijn gemaakt, van uiteenlopende machines, in het grafische tekenprogramma “Illustrator”.

#TBT

MEI 2016

#TBT MEI 2016 – STRANDBAD WINTERSWIJK

Wij vonden het wel toepasselijk om deze maand een terugblik te werpen op een opdracht voor het Strandbad Winterswijk. Het badseizoen is namelijk weer begonnen en het strandbad lekker geopend! We zijn dus even in ons archief gedoken (helaas niet in het strandbad) :

De huidige logo’s dateren uit 2005 en zijn nog steeds in gebruik want ze passen nog altijd goed bij de sfeer die het strandbad uitademt. Ook zijn er destijds mooie kaarten gemaakt die verspreid werden om bekendheid aan het strandbad te geven en om donateurs te werven.

Een paar jaar later, in 2008 zijn er leuke e-cards en posters gemaakt om de winterswijkse bevolking op te roepen te gaan stemmen voor het strandbad. Ze maakten toen namelijk kans op 1 miljoen euro subsidie maar zijn, ondanks vele stemmen, uiteindelijk tweede geworden….gelukkig is het strandbad er op een andere manier ook gekomen! Sinds mei 2011 kan er weer heerlijk een duik genomen worden!

Verheug jij je net als ons op een lange zonnige zomer vol luie middagen? En wat is dan the place to be? Juist….het Strandbad…..! 

#TBT

APRIL 2016

#TBT APRIL 2016 – AUTO LANGWERDEN

Dit keer een opdracht uit 2000…ook alweer een hele tijd geleden! Wij hebben toen de communicatie uitingen van Auto Langwerden uit Aalten (huidig autobedrijf DAGO) gerestyled; nieuwskranten, mailings en advertenties. Leuk om te zien: alle prijzen nog in guldens!


#TBT

MAART 2016

#TBT MAART 2016 – VU AMSTERDAM

Deze keer in de categorie #Throwbackthursday een opdracht van de VU te Amsterdam uit 2001! We (Sander samen met fotografen Ebo Fraterman en Benno Thoma) gingen voor een 5-daagse fotografie sessie naar Gran Canaria. 2001 … dat was nog in de tijd van het fotorolletje…dus het resultaat van de beelden zag je pas na het ontwikkelen thuis in Nederland…altijd spannend! De beelden zijn gebruikt voor de diverse uitingen waaronder brochures, posters en voor de website. Grappig detail; we waren binnen een paar dagen al door de voorraad posters heen. Er was namelijk zo’n enorme run op de posters (oftewel ze werden gejat/geleend/meegenomen) omdat er een medestudente op stond!

#TBT

FEBRUARI 2016

#TBT FEBRUARI 2016 – GULLE WAARD

Het is weer zover, in de categorie ‪#‎Throwbackthursday‬ plaatsen wij vandaag een logo uit 1991….niet alleen tijden zijn verandert…maar logo’s dus ook! Voor de Gulle Waard is 2016 helaas het laatste jaar, dat maakt deze terugblik van 25 jaar geleden extra bijzonder!

#TBT

JANUARI 2016

#TBT JANUARI 2016 – OUDE LOCATIE BIJ DAGERAAD

Hoe leuk is het om af en toe eens een terugblik te werpen? Om eens te zien hoe het ook alweer was? Wij gaan in 2016 iedere maand een foto uit de oude doos plaatsen in het kader van ‪#‎ThrowbackThursday‬. Dat kan een oude tekening zijn, een afgerond project of gewoon iets wat we willen delen! We trappen deze maand af met ons oude pandje aan de Schoolstraat….it brings back good memories!!!

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken