WP

WordPress 5.7…

Met deze nieuwe versie brengt WordPress je frisse kleuren. De editor helpt je te werken op een paar plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was—tenminste, niet zonder in de code te duiken of een professional in te huren. De bedieningselementen die je het meest gebruikt, zoals het wijzigen van de lettertype grootte, zijn op meer plaatsen te vinden—precies waar je ze nodig hebt. En lay-out wijzigingen die eenvoudig zouden moeten zijn, zoals volledige-hoogte afbeeldingen, zijn nu nog eenvoudiger uit te voeren.

Van HTTP naar HTTPS met een enkele klik

Vanaf nu is het omzetten van een site van HTTP naar HTTPS een beweging met één klik. WordPress werkt de database URL’s automatisch bij wanneer je de overstap maakt. Nooit meer jagen en gissen!

Nieuwe Robots API

Met de nieuwe Robots API kun je de filter richtlijnen opnemen in de robots metatag, en de API bevat standaard de max-image-preview: large richtlijn. Dat betekent dat zoekmachines grotere afbeelding voorbeelden kunnen tonen, wat je verkeer kan stimuleren (maar niet als de site is gemarkeerd als niet-openbaar).

Doorlopende schoonmaak na de update naar jQuery 3.5.1

JQuery heeft jarenlang geholpen om dingen op het scherm te laten bewegen op manieren die de basistools niet konden, maar dat blijft veranderen, en dat geldt ook voor jQuery.

In 5.7 wordt jQuery meer gefocust en minder opdringerig, met minder berichten in de console.

Lazy-load je iframes

Het is nu eenvoudig om iframes ook lazy-load te laden. Standaard voegt WordPress het loading="lazy" attribuut toe aan iframe tags wanneer zowel breedte als hoogte zijn opgegeven.

Bekijk de Field Guide voor meer informatie!

Bekijk de nieuwste versie van de WordPress Field Guide. Het heeft opmerkingen van ontwikkelaars voor elke wijziging waarvan je op de hoogte wilt zijn: WordPress 5.7 Field Guide.